top of page

Sommersæson

Bemærk!

Vejrliget er al afgørende for alle udendørsaktiviteter i Grønland, vær derfor forberedt på at fastlagte afgangstider kan blive ændret og at ture sågar kan blive aflyst på grund af vejrforholdende.

 

SikuAput.gl

Vandretur til Qorlortorsuaq (Det store vandfald) ved Kuussuaq (Røde Elv)

Disko-øen er et bevis på den store vulkanske aktivitet, som er foregået for 55-65 mio. år siden. Det meste af ”den store ø”, som dens grønlandske navn Qeqertarsuaq betyder, består af mørke rødlige, høje og stejle basaltfjelde. På denne ca. 2 timers vandretur til Qorlortorsuaq, vil du få rig mulighed for, at opleve de vulkanske scenerier og det særprægede smukke vandfald.

 

Varighed:       1 – 2 timer

Sæson:          Juni – oktober

Deltagere:      Min. 4 pers.

Pris:               DKK 195,-

SikuAput.gl

Vandretur til Kuannit – stedet med kvan og basaltsøjler

Kuannit er rig på oplevelser. Se hvor lavaen er sprøjtet op for millioner af år siden og derefter under hurtig afkøling har trukket sig sammen og revnet til spændende lavaskulpturer i form af basaltsøjlerns 6-kantede struktur. Området ved Kuannit er meget frodigt med mange forskellige blomster og velsmagende kvan. Midtvejs ses helt nede ved kystlinien en basaltsøjle formet som en drikkende elefant, der populært kaldes ”Elefanten”.

 

Varighed:       3 – 4 timer

Sæson:          Juni – oktober

Deltagere:      Min. 4 pers.

Pris:               DKK 275,-

SikuAput.gl

Vandretur til Qaqqaliaq (Hvaludkikken)

På denne tur vil du blive guidet ud til Qaqqaliaq. I gamle dage var det her fangere holdt udkik efter hvaler, når der observeres en hval hejses et flag, for at meddele folkene i byen at de kan gøre chaluppen klar til hvalfangst. I dag bruges stedet stadigvæk af fangere til udkik efter hvaler, og andre der vil nyde udsigten til havet og fangstdyrene. Hvis du er heldig kan du observere en hval fra stedet på din tur.

 

Varighed:       2 – 3 timer

Sæson:          Hele året

Deltagere:      Min. 4 pers.

Pris:               DKK 220,-

SikuAput.gl

Bytur

Guidet byrundtur i Qeqertarsuaq, hvor man får et indblik i byens ældre og nyere historie.

 

Varighed:      1 time

Sæson:          Hele året

Deltagere:      Min. 5 pers.

Pris:               DKK 220,-

SikuAput.gl

PayPal ButtonPayPal Button

Kaffemik

Oplev et grønlandsk hjem indefra, mens du nyder kaffe/te og hjemmebag. Der er rig mulighed for at snakke med en lokal og måske se en grønlandsk nationaldragt på helt tæt hold.

 

Varighed:      1 – 2 timer

Sæson:          Hele året

Deltagere:      Min. 8 pers.

Pris:               DKK 125,-

SikuAput.gl

Vandretur til Innaarsuussuaq (Østerlien)

Fra Arktisk Station går vandreturen nordpå. Efter en halv time kommer man til ”Orpinnguit” (De små træer), hvor der er en del varmekilder og en smuk udsigt mod havet og den smukke omkringliggende natur. Vandreturen fortsætter over basalt landskabet til fjeldet ”Eqqanaarfik” (Jammer fjeldet), det fortælles at en kvinde der mistede sin mand ved en kajakuheld kravlede op toppen af fjeldet og råbte af al kraft ”Eqqanaq” (Åh, nej) herefter bliver stedet kaldt "Eqqanaarfik". Herfra går turen tilbage til byen.

 

Varighed:       2 – 4 timer

Sæson:          Juni – september

Deltagere:      Min. 4 pers.

Pris:               DKK 275,-

SikuAput.gl

bottom of page